در علم شیمی سوسپانسیون یا تعلیق یا آویزش (به فرانسوی: Suspension، سوسپانسیون) (به انگلیسی: Suspension،سِسپنشن) به مخلوط کلوئیدی جامد در مایع گفته میشود و در ضمن به ذرات جامد در مایع که معلق هستند گقته میشود.
سوسپانسیونها در حال عادی ناپایدار هستند و پس از مدتی نگهداری در حالت سکون، کلوئیدها لخته شده (coagule) و تهنشین میشوند در اثر این پدیده فاز مایع از جامد جدا میشود. برای پایدارسازی امولسیونها از مواد دفلوکولانت استفاده میشود.
سوسپانسیونها ویژگیهایی دارند که عبارتند از:
- محلول کدری هستند چون مولکولهای ماده حل شونده از حلال بزرگ ترند و به همین علت نور از آنها عبور نمیکند.
- ناپایدار هستند، یعنی پس از زمان کوتاهی ذرات جامد از مایع جدا شده و ته ظرف جمع میشوند.
- ذرات مولکولهای حل شونده بسیار بزرگتر از مولکولهای حلالند.
- توضیح کلی آن که میتوان گفت مخلوط ناهمگنی است که از ذرههای جامد معلق در آب تشکیل میشود.