فروشگاه

سوسپانسیون Suspension

در علم شیمی سوسپانسیون یا تعلیق یا آویزش (به فرانسوی: Suspension، سوسپانسیون) (به انگلیسی: Suspension،سِسپنشن) به مخلوط کلوئیدی جامد در مایع گفته می‌شود و در ضمن به ذرات جامد در مایع که معلق هستند گقته می‌شود.

سوسپانسیون‌ها در حال عادی ناپایدار هستند و پس از مدتی نگهداری در حالت سکون، کلوئیدها لخته شده (coagule) و ته‌نشین می‌شوند در اثر این پدیده فاز مایع از جامد جدا می‌شود. برای پایدارسازی امولسیون‌ها از مواد دفلوکولانت استفاده می‌شود.

سوسپانسیون‌ها ویژگی‌هایی دارند که عبارتند از:

  1. محلول کدری هستند چون مولکول‌های ماده حل شونده از حلال بزرگ ترند و به همین علت نور از آن‌ها عبور نمی‌کند.
  2. ناپایدار هستند، یعنی پس از زمان کوتاهی ذرات جامد از مایع جدا شده و ته ظرف جمع می‌شوند.
  3. ذرات مولکول‌های حل شونده بسیار بزرگ‌تر از مولکول‌های حلالند.
  4. توضیح کلی آن که میتوان گفت مخلوط ناهمگنی است که از ذره‌های جامد معلق در آب تشکیل می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *